Zorg voor besparingen door inzicht

Alle leden van de Werkgeverskring Enter ontvangen een zogeheten ‘P1 meter’. Dit maakte Henk Keizer, voorzitter van de Werkgeverskring Enter bekend tijdens de goed bezochte nieuwjaarbijeenkomst in Bistro T-Bone.

Een P1 meter is een meter die aan de slimme meter te koppelen is. De P1 meter laat de ondernemer real time zien wat hij verbruikt. Door deze meter te installeren krijgt een ondernemer een gedetailleerd inzicht in zijn stroomverbruik, gasverbruik en teruglevering als hij bijvoorbeeld zonnepanelen heeft geïnstalleerd. De ervaring leert: inzicht zorgt al snel voor 15% besparing. Dat is in deze tijd natuurlijk mooi meegenomen.

Waarom deze actie?
‘De stijgende energiekosten raken uiteraard ook de leden van de Werkgeverskring Enter. Het is lastig om deze ondernemers te compenseren voor deze hoge kosten vanuit de gemeente of landelijke overheid.
Als Werkgeverskring Enter willen we onze leden helpen waar het kan. We kwamen in aanraking met de actie ‘word uw eigen energie expert’ en dit leek ons een zeer geschikte actie om uit te zetten onder onze leden’
, vertelt Henk Keizer enthousiast.

Kartrekker Gerdi de Vries vult aan: ‘Met deze P1 meters helpen we ondernemers om te besparen op hun energierekening. Via een app krijgt hij gedetailleerd en real time inzicht. Dit inzicht is nodig om de juiste keuzes op het gebied van energiebesparing te maken. Wat verbruiken machines bijvoorbeeld als ze stand-by staan, wat is het sluimervebruik in het pand en wat kost de gevelreclame in de nachtelijke uren? Via de app kunnen dagen, weken en maanden eenvoudig met elkaar vergeleken worden. Door de tarieven van de energieleverancier toe te voegen, kunnen ook de uitgaves gevolgd worden.

De actie is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Wierden.

Werkgeverskring Enter
De WKE een ondernemersvereniging die zich inzet voor de werkgevers in Enter. DE WKE behartigt de belangen van haar leden en door het organiseren van bijeenkomsten de WKE ondernemers met elkaar verbinden en inspireren. Het doel van de Werkgeverskring Enter is het behoud en versterken van het ondernemersklimaat in Enter. De WKE treedt ook naar voren als gesprekspartner van de lokale en regionale overheid. Kortom: samenwerken om het ondernemersklimaat in Enter te versterken.

De WKE is de laatste jaren druk geweest met het verder professionaliseren van de vereniging, door meer activiteiten, bijeenkomsten en diensten voor haar leden te organiseren. Denk hierbij aan de collectieve inkoop van elektriciteit en gas.

 Nieuwjaarsbijeenkomst
De nieuwjaarsbijeenkomst is traditioneel de start van het nieuwe ondernemersjaar voor leden van de Werkgeverskring Enter. Tijdens de bijeenkomst werd het programma voor het eerste halfjaar bekend gemaakt. De leden van de werkgeverskring kunnen uitkijken naar uitnodigingen voor diverse interessante bijeenkomsten. Zo wordt in maart een bijeenkomst over het binden en boeien van personeel georganiseerd, vindt op donderdag 11 mei een culinaire fietstocht plaats en op 24 juni de open bedrijvendag. Net na de zomervakantie komt MKB Nederland voorzitter Jacco Vonhof naar Enter.