In deze nieuwe rubriek stellen we elke editie vijf vragen aan een lid van de Werkgeverskring Enter en wordt de vragenlijst daarna weer doorgegeven aan een ander lid.
Deze maand hebben we het genoegen om John Rutjes van Rutjes Paardenboxen de vijf vragen voor te leggen.

 

Wat doet Rutjes Paardenboxen?
Het is eigenlijk Rutjes paardenboxen & omheiningen. Omheiningen is inmiddels namelijk 60% van onze omzet. Rutjes levert stalinrichting en omheiningen voor het midden tot hoog segment van de markt.
Onze klanten zijn mensen in het bezit van een paard. Dat zijn veel particulieren maar ook bedrijven als dierenartsen, ruiters, fokkers, maneges etc. We betreden de markt vooral door online marketing; onze grootste markt in nog steeds Nederland maar Duitsland is met een aandeel in de omzet van circa 35% heel belangrijk geworden. Ook de Duitse markt betreden we via online marketing. Onze producten worden hoofdzakelijk geproduceerd in Polen maar we hebben ook leveranciers in China, Rusland en België. We doen veel handel maar hebben ook 5 monteurs voor de klanten die de producten ook gemonteerd willen hebben. Totaal zijn we met 15 man vast personeel. Via onderstaande link zie je ons bedrijf:
https://vimeo.com/440714869

Hoe gaat het bij Rutjes Paardenboxen & Omheiningen?
Het gaat goed, we maken elk jaar mooie organische groei door. Onze strategie is ook gericht op groei, daar passen we onze producten en het bedrijf ook op aan. Veel voorraad, standaardiseren van producten en processen, alles voor het steeds sneller kunnen leveren van een als maar groeiend product assortiment. Door lange levertijden van sommige producten zijn we genoodzaakt grote voorraden aan te leggen om pieken op te vangen. Voor extra opslag hebben we net het oude pand van Wibbelink transport aan de Oude Haaksbergerweg 127-133 in Goor aangekocht.

Wat merken jullie van de coronacrisis in jullie dagelijkse werkzaamheden?
We hebben tijdens corona de geprognotiseerde groei door kunnen zetten. We hebben het in Maart, net na de lockdown, een tijd extra druk gehad doordat mensen thuis zelf aan de slag gingen met stalinrichting en omheining. Door onze grote voorraad konden we daar maximaal van profiteren. Om mij heen hoor ik ook veel positieve berichten behalve natuurlijk uit de bekende sectoren als horeca, evenementen etc. Iedereen leeft dan ook met hen mee en ik wens hen heel veel sterkte in deze moeilijke tijd. Verder heb ik erg veel bewondering voor de creativiteit en veerkracht die de horeca dit jaar heeft laten zien.

Heb je nog tips voor andere WKE leden of is er nog iets wat ondernemers moeten weten over Rutjes Paardenboxen & Omheiningen?
Ik zou het niet weten, het zijn allemaal ervaren ondernemers dus volgens mij weten ze het zelf wel.

Van welk WKE lid zou je graag meer willen weten, kortom welke ondernemer wil je ook graag in ‘Vijf vragen aan…..’ terugzien?
Ik geef deze vragen graag door aan Regge Tegels & Vloeren