In deze nieuwe rubriek stellen we elke editie vijf vragen aan een lid van de Werkgeverskring Enter en wordt de vragenlijst daarna weer doorgegeven aan een ander lid.
Deze maand hebben we het genoegen om John Lammertink van Uniek Bedrijfsmakelaars de vijf vragen voor te leggen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat doet Uniek Makelaars en welke ontwikkeling heeft het bedrijf doorgemaakt?
Uniek Bedrijfsmakelaars is een organisatie waarmee ik in 2005 ben gestart in Enter. Inmiddels werken wij dagelijks met 13 mensen vanuit ons kantoor in Enter en Apeldoorn (sedert 2017 met compagnon Maarten Kemna) landelijk aangaande aan- en verkoop / aan- en verhuur van winkels, bedrijfsruimte, kantoren, bouwgrond en beleggingen. Tevens beheren we voor een aantal particuliere beleggers hun landelijke vastgoedbezit zowel administratief als technisch. Daarnaast ben ik zelf redelijk gespecialiseerd in de begeleiding van retailers welke willen groeien, en waarmee wij samen een groeiplan uitstippelen. Een mooi voorbeeld hiervan is de sterk groeiende keten Die Grenze.

Naast onze bedrijfsmatige afdeling zijn wij enkele jaren geleden gestart met een woningmakelaardij (Uniek Woningmakelaars) welke zich wat dichter bij huis afspeelt.

Hoe gaat het bij Uniek Bedrijfsmakelaars?
Het gaat goed, we behoren in Twente al jaren tot de top 3 van grootste zakelijke kantoren en landelijk draaien we qua transactieniveau mee in de top 40. Sinds de start in 2005 hebben we jaarlijks een gedegen groei doorgemaakt, door hard werken en afspraken na te komen.
Verder starten we in 2021 met een nieuw expertisekantoor. Wij hopen dit kantoor in het eerste kwartaal van 2021 nog te kunnen presenteren. Ook blijven we om ons heen kijken voor verdere groei qua aanvullende dienstverlening evenals een extra fysiek kantoor in Nederland.
Onze woningmakelaardij welke nu een aantal jaren actief is in het dorp, is de nummer 1 qua verkoop en dat doet ons goed. Wederom: simpel afspraken nakomen en doen wat je zegt.

Wat merken jullie van de coronacrisis in jullie dagelijkse werkzaamheden?
Wij hebben in de eerste lockdown een zware terugval in de omzet gehad, welke zich sinds juli weer compleet hersteld heeft en ook in 2020 hebben we weer een fikse plus kunnen maken.

Heb je nog tips voor andere WKE leden of is er nog iets wat ondernemers moeten weten over Uniek Makelaars?
Denk anders als een ander, zorg dat je opvalt, blijf altijd bij jezelf en wie kan delen kan ook vermenigvuldigen. En voor een ieder die meer wil weten, nodigen wij hen van harte uit voor een vrijblijvende kop koffie.

Van welk WKE lid zou je graag meer willen weten, kortom welke ondernemer wil je ook graag in ‘bedrijf uitgelicht’ terugzien?
Erik Morsink van Morsink Constructie, die ook een mentaliteit heeft van niet piepen maar doorpakken.