In deze -inmiddels bekende- rubriek stellen we elke editie vijf vragen aan een lid van de Werkgeverskring Enter en wordt de vragenlijst daarna weer doorgegeven aan een ander lid.
Deze maand hebben we het genoegen om Erik Morsink van Morsink Constructie de vijf vragen voor te leggen.

 

Wat doet Morsink Constructie en wat is jullie geschiedenis?
In 1998 zijn we begonnen met het maken van staalconstructies. We huurden toen een pand  aan de Fleuweweg. Hier hebben we zo’n 5 jaar de werkplaats gehad. We groeiden daar uit het jasje en zijn toen verhuisd naar de Vonderweg. Daar zijn we nu nog steeds gevestigd. Een echt Enters bedrijf dus!
We maken staalconstructies voor bedrijfspanden zoals fabrieken en kantoren, en woningen. Maar ook projecten zoals scholen,  sporthallen of winkelcentra. Ook het wat fijnere werk komt aan bod in de vorm van bijvoorbeeld trappen en traphekken.
We hebben altijd veel geïnvesteerd in moderne machines en intern transport. Dit verdient zichzelf op termijn terug want we kunnen daardoor een hoge kwaliteit leveren die aan alle moderne eisen voldoet. Investeren in de toekomst: daarmee hopen we de concurrentie voor te blijven.

Hoe gaat het bij Morsink Constructie?
Het werk loopt lekker door. Eigenlijk al vanaf het begin hebben we altijd een mooi aanbod aan opdrachten gehad.

We hebben nooit een vastomlijnd plan gehad met een visie of groeicijfers voor de toekomst. We zijn gewoon gaan doen waar we goed in zijn en leuk vinden, en laten het op z’n beloop. Klanten weten wat ze aan ons hebben en welke kwaliteit we leveren. We hebben dus ook geen vertegenwoordiger op de weg of iets dergelijks. Goed werk verkoopt zichzelf.
Het werk komt voornamelijk van vaste opdrachtgevers uit de regio, binnen een straal van ca. 30 kilometer. Echter, de opdrachten zijn wel door het hele land. Zo zijn we momenteel bezig met een parkeergarage in Venlo en een appartementencomplex in Amsterdam.

Het vinden van goed technisch personeel blijft een enorme uitdaging. We hebben zat werk en dus ook vakbekwame mensen nodig maar die zijn niet te vinden. Het vak van metaalbewerking trekt steeds minder jonge mensen aan. Men heeft nog steeds het beeld dat het een vies en zwaar vak is maar dat is allang niet meer zo. Een groot deel van het werk is geautomatiseerd en daardoor zijn de zware klussen prima te doen.

Wat merken jullie van de coronacrisis in jullie dagelijkse werkzaamheden?
Tijdens de eerste coronagolf in maart/april was het wel even heel stil. Je kon goed merken dat iedereen aan het afwachten was hoe corona zich zou gaan ontwikkelen en hoe we daar mee om moesten gaan. Gelukkig kwam na de eerste schrik redelijk snel alles weer op gang en nu draaien we weer op volle toeren.

Heb je nog tips voor andere WKE leden of is er nog iets wat ondernemers moeten weten over Morsink Constructie?
Kijk niet naar een ander om je plan te trekken, blijf bij jezelf, volg je eigen pad. Zorg voor goede en betrouwbare mensen om je heen.

Van welk WKE lid zou je graag meer willen weten, kortom welke ondernemer wil je ook graag in ‘bedrijf uitgelicht’ terugzien?
Ik geef het stokje graag door aan Luc Velten van Bouwbedrijf Homan.