Hoe verhuurt u veilig uw pand?

Criminelen willen buiten het zicht van politie en justitie blijven. Zij huren panden voor hun criminele activiteiten om zelf buiten te schot blijven. Maar u als verhuurder komt in de spotlights te staan als uw pand in verband wordt gebracht met drugscriminaliteit, witwassen of illegale huisvesting. Het is dus van het grootste belang dat u een potentiële huurder grondig screent en dat u alert bent op verdachte omstandigheden. De overheid doet er alles aan om ondermijnende criminaliteit tegen te gaan en u bent daarin een essentiële schakel. U kunt namelijk voorkomen dat criminelen onderdak krijgen voor hun activiteiten en dat u zelf onbedoeld betrokken raakt bij criminaliteit.

Op 14 oktober organiseerde VBO, NVM, Vastgoedpro, het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid, de politie en het Platform Veilig Ondernemen een online talkshow over veilige verhuur. U kunt de talkshow terugkijken via deze link.

Wilt u alle tips nog eens op een rijtje terugzien? Bekijk dan de vastgoedbrochure van het RIEC en de politie. In deze brochure staat waar u op moet letten, aan welke verplichtingen u moet voldoen
en welke risico’s u loopt als u een woning of bedrijfspand verhuurt.

Download hier de brochure.