Op vrijdag 21 juni gaf Deborah Nas bij Gasterij Het Middenplein een presentatie over de opkomst en de revolutie van kunstmatige intelligentie (AI). Deborah Nas is hoogleraar ‘Strategic Design for Technology-Based Innovation’ aan de TU Delft en auteur van het boek “Design Things That Make Sense’: een praktisch handboek om succesvol te innoveren.

De ondernemers van de werkgeverskring Enter kwamen in grote getale op deze bijeenkomst af, want we hebben we allemaal wel ‘iets’ van AI meegekregen maar het blijft een mysterieus onderwerp waar nog veel over te leren valt.

Angst en kansen
WKE-voorzitter Henk Keizer: “Deborah Nas hield een zeer interessante presentatie over AI. Ze deelde met ons dat AI, net als alle andere grote vernieuwingen en veranderingen, de nodige weerstand oproept. Maar ze liet ook zien dat tijd vaak een vriend is van die ontwikkelingen. Een wereld zonder AI is nu eigenlijk al ondenkbaar. Want, zo liet ze ons zien, AI zit nu al volop in ons dagelijks leven. Angst en weerstand zal veranderen in omarming. En als de kwantumwereld wordt samengevoegd met AI dan zal de versnelling immens worden. En daarmee ook de kansen. Kortom: een prachtige blik in de onzekere toekomst. Met een zekerheid: AI zal daar een onmisbaar onderdeel van gaan uitmaken”.

Arjan Hofman van Hofman Animal Care vult aan: “Onze ondernemers kregen een goed inzicht in het feit dat iets wat nieuw en anders is altijd als bedreiging wordt gezien in plaats van een kans en dat hierin maar een kleine groep mensen juist de kansen zien. Stel jezelf de vraag: Wie ben jij als ondernemer?”

Samenvatting
Misschien dat de samenvatting van deze presentatie jullie op weg helpt om hierin je weg te vinden.
Klik hier om te lezen (leestijd circa 5 minuten).