Op 4 november hebben we met ruim 30 ondernemers Romias Robotics aan de Fleuweweg in Enter bezocht. Het was een mooie opkomst, een interessant bedrijf en ook goed om weer informatie met elkaar uit te wisselen.

Tijdens het openingswoord door WKE bestuurslid Arjan Hofman, werden de aanwezige nieuwe WKE-leden verwelkomt (MountData, StudioHOD en Akkodis). Er waren ook 2 accountmanagers bedrijvenloket van de gemeente Wierden aanwezig: Ramon Reekers en Johan Mensink.

Na de introductie kwam Martijn Jansen aan het woord om meer te vertellen over Romias Robotics, hun doelstellingen en met wie ze allemaal al samenwerkten. Romias is al jaren gespecialiseerd in slimme klantspecifieke industriële automatisering. Met robots en software weten zij een mens-arm productieproces te realiseren voor uiteenlopende bedrijven in de maakindustrie.

 

Na een goede bedrijfspresentatie werden we in drie groepen opgedeeld en kregen we van het team van Romias een rondleiding en uitleg over welke mogelijkheden er allemaal zijn. Deze mogelijkheden zijn echt eindeloos en door rond te lopen en de robots ook werkend te zien, werd het gelijk duidelijk dat robotisering veel verder gaat dan wij ons kunnen voorstellen.

 

 

 

 

 

Na de rondleiding hebben we onder het genot van een hapje en drankje nog informatie kunnen uitwisselen.

Wij mogen als werkgeverskring en ondernemers in Enter oprecht trots zijn dat wij dit bedrijf in Enter hebben!