Gemeente Wierden en lokale ondernemers stimuleren lokaal inkopen door ontwikkeling digitaal bedrijvenregister

De gemeente moet op verschillende vlakken inkopen, waarbij de insteek is dit zo lokaal mogelijk te doen. Om een duidelijk overzicht te krijgen van welke producten en diensten er in de gemeente worden aangeboden, wordt in samenwerking met de ondernemers- en winkeliersverenigingen van Wierden en Enter een bedrijvenregister ontwikkeld.

Alle ondernemers, ook ZZP-ers, die binnen de grenzen van de gemeente Wierden gevestigd zijn kunnen zich inschrijven voor het bedrijvenregister. Aan de inschrijving zijn geen kosten verbonden. Zodra inschrijven mogelijk is wordt dit via de gebruikelijke kanalen van de gemeente en van de ondernemers- en winkeliersverenigingen gecommuniceerd.

Werkgeverskring

In het online register kunnen ondernemers aangeven welke producten en diensten zij aanbieden die wellicht voor de gemeente van toepassing zijn. Een belangrijke rol is weggelegd voor de Werkgeverskring Wierden (WKW)  en de Werkgeverskring Enter (WKE). Beide ondersteunen bij het bouwen en beheren van het register. Jolanda Oude Hendrikman van de Werkgeverskring Wierden benadrukt het belang van het bedrijvenplatform: “Lokaal kopen en onderlinge samenwerking vinden wij als Werkgeverskring Wierden erg belangrijk. Dit zorgt voor een positief ondernemersklimaat. Fijn dat de gemeente Wierden initiatief neemt met dit bedrijvenplatform.”

Gerben Homan vult namens de Werkgeverskring Enter aan: “Wij zijn erg trots dat wij met elkaar het bedrijvenregister Wierden Enter ontwikkelen. De gemeente Wierden geeft jaarlijks vele miljoenen uit en wij willen ervoor zorgen dat de lokale bedrijven hiervan profiteren. Wij hebben gemerkt dat de ambtenaren niet altijd weten wat de lokale bedrijven kunnen bieden en juist daarvoor is het register een goed hulpmiddel. Het register werkt met handige zoekwoorden en categorieën, dus adviseert Gerben Homan de gemeente: “koop elders niet, wat Wierden-Enter u biedt’.

Wethouder Richard Kortenhoeven: „We moeten als gemeente de lokale ondernemers zo optimaal mogelijk ondersteunen.” © Frans Nikkels

Begin 2022

Naar verwachting wordt het bedrijvenplatform begin 2022 in gebruik genomen, onder de naam BedrijvenregisterWierdenEnter.nl. Wethouder Richard Kortenhoeven: “De gemeente wil zo snel mogelijk inzichtelijk krijgen welke partijen er kunnen voorzien in onze inkoopbehoefte, zodat we nog meer de lokale economie kunnen ondersteunen. Het bedrijvenplatform is een mooie samenwerking tussen ondernemers, het bedrijfsleven en overheid, waar we trots op kunnen zijn.”

Vragen

Voor meer informatie of vragen kunnen ondernemers en winkeliers contact opnemen met Ben Wessels, inkoopcoördinator van de gemeente Wierden. Tel: 0546-580 810, mail: [email protected].