Beperkte netcapaciteit is volop in de media. En dat we dat kunnen oplossen door samen te werken staat als een windmolen boven zee. Inzicht in elkaars energieverbruik en gezamenlijke capaciteitsafspraken zijn daarbij een belangrijke stap! Maar heeft u het eigen energieverbruik al eens nauwkeurig bekeken? Onverwacht verbruik is vaak snel op te sporen en te elimineren. Dat verlicht niet alleen de belasting van het net, maar ook uw eigen portemonnee.

 

Maandfactuur versus meetdata

Op uw maandfactuur (of zelfs jaarnota) kunt u goed zien wat uw energieverbruik was en hoe zich dit verhoudt tot eerdere maanden. Maar hierop is niet te zien wanneer u de energie precíes verbruikt. Wellicht staat er nog veel apparatuur aan in de nacht of in het weekend. Of het verbruikt neemt al toe vanaf een uur of 6 terwijl uw personeel pas om half 8 begint. Veel geziene oorzaken zijn een (te) vroeg startende warmte- of koelinstallatie en klimaatsystemen die ’s nachts volop door blijven draaien.

Verkrijg gedetailleerd inzicht

Heeft u een slimme meter? Dan kan de meetdata elk kwartier (elektra) of elk uur (gas) worden doorgestuurd. Voor een paar euro per maand kunt u deze data in een slimme energiemonitor laten inlezen, waarmee u gedetailleerd inzicht krijgt in uw verbruikspatroon. Als energiecollectief helpen we u hier graag bij! Voor grootzakelijke aansluitingen bieden we een voordelig collectief metercontract, waarbij u kosteloos toegang krijgt tot een slimme monitor.

Verbruiksanalyse, niet perse tijdrovend!

Met een korte analyse in onze energiemonitor spoort u eenvoudig ongewenst verbruik op. Laat de applicatie eerst eens een paar maanden meedraaien en bekijk dan eens of u energieverbruik ziet op momenten dat u dat niet verwacht.

1 portal voor eigen opwek en verbruik

Wanneer u beschikt over een grootzakelijke aansluiting met SDE subsidie (voor bijv. zonnepanelen), dan is het ook mogelijk om de opwekdata te integreren. Hierdoor heeft u in 1 portal inzicht in uw opwek, directe afname uit uw eigen opwek, levering/teruglevering en dus ook in het verbruik van uw pand.