Webinarreeks voor MKB ondernemers over innoveren in tijden van crisis.

Kennispoort Regio Zwolle, Novel-T en Cleantech Regio organiseren samen een reeks webinars. Deze digitale kennissessies zijn bedoeld om ondernemers te inspireren en te ondersteunen op vernieuwing en innovatie in deze roerige tijden. Kortom: hoe kan je deze periode benutten om toekomstbestendiger te worden. De webinars geven kennis, tips en adviezen op verschillende innovatiethema’s.

Starten met online zaken doen in onzekere tijden: donderdag 7 mei

Door de crisis willen steeds meer bedrijven hun producten en diensten via internet verkopen. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Als je nu snel wilt handelen maar ook na de crisis online succesvol wilt zijn dan is het belangrijk om goed na te denken en een goede strategie te hebben. Veel bedrijven worstelen met vragen zoals:

  • Hoe moet ik beginnen als ik online zaken wil doen? Wat heb ik daarvoor nodig? En wat zijn de juiste stappen en in welke volgorde neem ik ze?
  • Moet ik een webshop beginnen? Of zijn er andere oplossingen voor mijn bedrijf?
  • Wat heeft de inzet van het internet voor gevolgen voor mijn bestaande verkoop- en distributiekanalen?
  • Hoe vinden bestaande en nieuwe klanten mijn bedrijf, producten en/of diensten online?

Tijdens dit webinar geven Erik Brunekreef van het Topcentrum E-commerce, Jos Langenkamp van Stern Catering en Partyservice en Robert Prins van Prins Sport een aantal handreikingen om een begin te maken met het implementeren van online verkoop en dienstverlening in je bedrijf. Erik vertelt je welke middelen je hiervoor kunt gebruiken en geeft je concrete tips. Jos en Robert vertellen tijdens een vraag- en antwoordsessie over hun ervaringen met (het starten van) online zakendoen.

Over deze webinarreeks

Veel ondernemers ondervinden de gevolgen van de maatregelen om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Deze blijven nog lang merkbaar en vragen flexibiliteit en innovatief vermogen van bedrijven. Door de crisis ontstaan ook kansen voor nieuwe bedrijvigheid of groei. Maar hoe pak je dit als bedrijf aan? Waar liggen die kansen precies, en wat is er voor nodig om ze te benutten? De komende weken organiseren we wekelijks een webinar. Noteer alvast de onderstaande datums in je agenda.

  • Donderdag 14 mei 2020

Er volgen wellicht meer webinars. Houd deze website in de gaten en volg onze sociale media.

Aanmelden

Meld je nu aan voor het MKB-webinar: Starten met online zaken doen in onzekere tijden op donderdag 7 mei om 11.00 uur.