De gemeente Wierden wil u graag op de hoogte houden over de voortgang van het project “De toekomstvisie van de gemeente Wierden”

 

Hieronder vindt u de bevindingen naar aanleiding van een eerder gehouden enquête hierover en de komende informatiemarkten.

Stand van zaken enquête
Meer dan 1100 inwoners hebben de uitgebreide vragenlijst ingevuld. Wij zijn erg blij met deze respons en danken een ieder die de vragenlijst heeft ingevuld.
Het levert waardevolle input op, die we meenemen in de uitwerking van de toekomstvisie. Naast het invullen van de vragenlijst zijn er ook een groot aantal ideeën en suggesties meegegeven. We verwerken alle input en verwachten rond 10 november de rapportage gereed te hebben. Als deze gereed is en gepubliceerd wordt, zullen wij u dat ook per mail laten weten.

Informatiemarkten
Ondertussen zetten we de volgende stap om input op te halen bij onze inwoners. We gaan graag met ze in gesprek over thema’s die belangrijk zijn voor de toekomst van de gemeente Wierden.
Hiervoor organiseren we op verschillende locaties informatiemarkten. We nodigen u hierbij ook van harte uit een bezoek te brengen aan één van deze informatiemarkten.

Wanneer en waar vinden de informatiemarkten plaats?

  • Maandag 1 november, Hoge Hexel, Kulturhus Hoge Hexel
  • Maandag 8 november, Enter, Zalencentrum de Kröl
  • Maandag 22 november, Notter Zuna, Kulturhus Irene
  • Maandag 29 november, Wierden, Zalencentrum Het Anker
  • Woensdag 1 december, Rectum Ypelo, Het AkkerhusDe informatiemarkten vinden plaats van 19.00-21.30 uur. Binnen dit tijdsblok bent u van harte welkom.

Wat kunt u verwachten?
Ieder thema dat onderdeel uitmaakt van de toekomstvisie heeft een eigen stand/tafel op de informatiemarkt.
De thema’s die onderdeel uitmaken van de toekomstvisie zijn:
Buitengebied • Opwekking en gebruik van duurzame energie • Natuur, landschap en openbaar groen • Ondernemen en werken • Participatie • Sociale leven • Verkeer • Wonen.
Bij iedere stand/tafel heeft u de mogelijkheid in gesprek te gaan met een lid van de denktank toekomstvisie en/of medewerker van de gemeente.
U deelt zelf uw mening, idee of wens of u krijgt een vraag of stelling voorgelegd die afgeleid is van de uitkomst van de enquête.
Het belangrijkste is dat, op welke wijze dan ook, u de ruimte heeft om vragen te stellen en ideeën mee te geven voor de toekomstvisie.
Wat ons betreft kan het alle kanten op! Natuurlijk bieden wij u ook graag een kop koffie en/of drankje aan tijdens de informatiemarkt.

Komt u ook?
U bent van harte welkom op één van onze informatiemarkten. Aanmelden is niet nodig.
Vanwege de huidige coronamaatregelen is bezoek aan de informatiemarkt helaas alleen mogelijk op vertoon van uw coronatoegangsbewijs.

We conformeren ons aan de maatregelen, maar sluiten niemand uit om mee te praten over de toekomstvisie van de gemeente Wierden.
Mocht u, om welke reden dan ook, niet in de gelegenheid zijn om een bezoek te brengen aan de informatiemarkt, maar ons toch nog extra input mee willen geven
of met ons in gesprek willen gaan, laat ons dit dan weten en stuur een mail naar [email protected]

Gezamenlijk belang
Wij hopen u te zien op één van onze informatiemarkten.
Wilt u uw leden/netwerkrelaties/kennissen en familieleden op de hoogte brengen
van de informatiemarkten toekomstvisie, of samen een bezoek brengen, dan mag u deze informatie gerust delen.
Wij stellen het ook op prijs als u berichten die wij plaatsen op onze social media kanalen over de informatiemarkten/toekomstvisie wilt delen/liken of hierover zelf een bericht post op uw social media kanalen.
Met elkaar vergroten we de bereikbaarheid in het belang van onze gezamenlijke toekomst.
Op www.wierden.nl/toekomstvisie vindt u aanvullende informatie over de toekomstvisie.

Heeft u nog vragen, horen we deze graag per mail via [email protected]

Met vriendelijke groeten,
namens de gemeente Wierden
Project Toekomstvisie
Hilda Oude Vrielink