Gisteren heeft het jaarlijkse uitje van de Werkgeverskring Enter (WKE) weer plaatsgevonden. Ditmaal ging de busreis richting Ootmarsum, naar de Twentse stokerij Sculte. Het begon met koffie, waarna we een mooie rondleiding kregen langs het productieproces van de dranken die hier gestookt worden.
.
Vervolgens begon het proeven, waarbij puur Twentse jenevers, gins en whiskey’s voorbij zijn gekomen. Het proces en de eigenschappen van deze destillaten werd met zoveel passie verteld, wat de smaak natuurlijk nog meer versterkte.
.
Rond 17.00 uur ging de bus weer richting Enter en sloten we de dag af bij Landgoed het Rheins, waar ook het diner werd geserveerd. Hoogtepunt van deze avond was het aftreden van onze voorzitter Evert Voortman.
.
Evert was een van de oprichters van de Werkgeverskring. De oprichting vond plaats in december 1971 in café en zalencentrum Dreijerink en dit gebeurde samen met Bertus Slot, Frans Roetgerink, Tonnie aan de Stegge en Albert Goossen. Evert werd tijdens de oprichting ook meteen als voorzitter benoemd en dit zou hij dus de 27 jaren daarna blijven doen.
.
In het begin werden er geen notulen gemaakt en werd de club vooral gebruikt om samen te komen en elkaar te versterken. In 2008 werd het bestuur versterkt door Gerben Homan en Gerwin Meilink, waardoor een aantal zaken gemoderniseerd zijn.
.
In de tijd dat Evert bij de WKE betrokken was heeft hij veel betekend voor ondernemend Enter. Naast zijn betrokkenheid, heeft hij ook veel betekend voor de opbouw van Bedrijventerrein de Vonder en recenter ook de Elsmoat, die in de crisistijd maar moeilijk van de grond kwam. Evert zei in deze situatie rustig te blijven en zei dat het wel goed zou komen. Inmiddels is fase 1 compleet uitverkocht en is de gemeente aan het ontwikkelen met fase 2.
.
Om deze, en nog ontelbaar meer redenen, is Evert gisteren benoemd als ere-voorzitter van de Werkgeverskring Enter. Een mooie club bedrijven waarbij de leden-teller inmiddels op 64 staat. De man die Evert gaat vervangen als voorzitter is Henk Keizer, welke gisteren met unanieme stemmen aangenomen is.
.
Namens alle leden en betrokkenen van de WKE willen we Evert nogmaals bedanken voor zijn wijsheid, betrokkenheid en vriendschap en wensen we Henk veel succes als nieuwe voorzitter.
.
.