Graag nodigen wij u uit voor een duurzaamheidsbijeenkomst op vrijdagmiddag 15 november vanaf 15.00 uur bij Landgoed Het Rheins in Enter.

Tijdens deze bijeenkomst willen we u informeren over de mogelijkheden van verduurzamen en specifiek “Zon op Dak”: wat is het, wat levert het op en hoe kunt u het aanpakken?

Programma 15 november 2019

15.00 uur             Inloop

15.15 uur             Introductie Werkgeverskring Enter
Henk Keizer, voorzitter van de WKE, vertelt u waarom zij inzetten op verduurzaming.

15.20 uur             Ervaringsverhaal over verduurzaming
Roy Bolscher van Bolscher Vlees vertelt u graag waarom zij zo enthousiast zijn over zon op dak en waarom u als ondernemer ook mee zou moeten doen.

15.30 uur          Verplichtingen en kansen door RVO
De Rijksdienst van Ondernemend Nederland zet de spelregels voor u op een rijtje. Hoe zit het bijvoorbeeld met de verplichtingen vanuit de wet milieubeheer, de informatieplicht en de beschikbare subsidieregelingen en de SDE? Na deze presentatie heeft u het overzicht en weet u wat er voor uw bedrijf moet en wat mag.

15.45 uur           Hoe kunt u besparen op energie(kosten)?
Onafhankelijk adviseur PM Energie helpt diverse ondernemersverenigingen uit Overijssel met de collectieve inkoop van elektra, gas en meetdiensten. Hierdoor kunnen leden hun contributie (grotendeels) terugverdienen. In een praktische presentatie laten zij zien hoe zij dat doen en of dit voor de Enterse ondernemers ook interessant is. Tip: neem uw meest recente jaarafrekening mee, na afloop kan PM Energie gelijk een besparingsberekening voor u maken).

16.00 uur           Verduurzamen en gelijk geld verdienen met zon op dak?
1. Zelf investeren in zon op dak
2. Gezamenlijk investeren in zon op dak
3. Individueel je dak verhuren/aanbieden

16.15 uur          Het grotere toekomstverhaal inzake duurzaamheid & A1
Door Jan ten Tije, beleidsmedewerker Duurzaamheid & Milieu van de gemeente Wierden

16.30 uur         Informatiemarkt en netwerkborrel
Aansluitend kunt u bij de informatiemarkt, onder het genot van een hapje en drankje,  verdiepende vragen stellen aan de diverse experts, adviseurs en lokale aanbieders, zodat u direct voor uw eigen bedrijf of in gezamenlijkheid tot actie over kunt gaan. 

In verband met de catering zouden wij graag uw aanmelding uiterlijk 8 november ontvangen. U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar [email protected]

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door de WKE en mede mogelijk gemaakt door Jong Ondernemend Enter (JOE), de Enterse Ondernemersvereniging (EOV) en de gemeente Wieden en is een activiteit in het kader van de landelijke Dag van de Ondernemer. Alle ondernemers in Enter zijn van harte welkom, dus mocht u een geïnteresseerde ondernemer weten: stuur deze uitnodiging gerust aan hem of haar door.

Wij hopen u op vrijdag 15 november bij Landgoed Het Rheins te mogen verwelkomen.