De coronacrisis heeft nog steeds heel veel impact op ondernemers. We informeren je via de nieuwsbrief van de ROZ over enkele regelingen die interessant kunnen zijn voor ondernemers.

LEES HIER DE CORONA UPDATES

In de nieuwsbrief komen de volgende onderwerpen aan bod:

Tozo 4
Sinds 1 april kunnen ondernemers Tozo 4 aanvragen bij ons voor de maanden april, mei en juni 2021. Als ondernemers al eerder Tozo hebben ontvangen, dan is het belangrijk om te weten dat verlengen niet automatisch gaat. Er moet opnieuw een aanvraag ingediend worden. Tozo 4 loopt t/m 30 juni 2021.

TONK: aanvullende financiële regeling
Ken je ondernemers die door de coronamaatregelen noodzakelijke kosten als woonkosten niet meer kunnen betalen? Dan is de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) misschien iets voor hen. De TONK is een extra regeling die ook voor ondernemers geldt en die zij naast de Tozo kunnen aanvragen.

Kindpakketten ook voor ondernemers
Gemeenten hebben verschillende regelingen voor ouders die minder te besteden hebben en bijvoorbeeld een laptop voor school, de sportcontributie of een fiets voor hun kind niet kunnen betalen. Ook ondernemers kunnen hier een beroep op doen, veelal aanvullend op Tozo/TONK. Wij hebben de mogelijkheden van de ‘kindpakketten’ verzameld die de gemeenten waar wij voor werken bieden.

LEES HIER DE CORONA UPDATES

 

ROZ biedt hulp bij schulden!
Veel ondernemers verkeren in financiële problemen en hebben schulden vanwege de coronacrisis. De steunmaatregelen zijn niet voor elke ondernemer voldoende. Ons team schuldhulpverlening adviseert en begeleidt ondernemers bij het afwikkelen van schulden.

Webinar: Doorgaan, herstarten of stoppen als ZZP’er?
De coronacrisis heeft grote gevolgen voor veel zzp’ers. Zij hebben vragen als: Heeft mijn businessmodel nog toekomst? Waarop ga ik me richten en wat heb ik daarvoor nodig? Bij wie kan ik terecht voor financiële kwesties of heroriëntatie?
Leerwerkloket Twente en ROZ organiseren een webinar waarin we ondernemers bijpraten over wat wij voor hen kunnen betekenen. Het webinar vindt plaats op dinsdag 13 april van 15.30 uur tot 17.00 uur. Iedere zelfstandig ondernemer in Twente kan deelnemen. Aanmelden kan via Leerwerkloket Twente. Vol = vol.

LEES HIER DE CORONA UPDATES