HET KEURMERK VEILIG ONDERNEMEN: BELANG EN NOODZAAK

 Alle ondernemers kunnen er over meepraten: vandalisme, brand of diefstal. Het is een gemeenschappelijk probleem, dat eigenlijk alleen door middel van samenwerking kan worden aangepakt. Het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) verbetert op een gestructureerde manier de veiligheid van winkelgebieden (KVO-W) en bedrijventerreinen (KVO-B). Duurzame samenwerking tussen ondernemers, gemeente, politie en brandweer staat hierbij centraal. De samenwerking is vastgelegd in een convenant.

Eén van de partners van het KVO is Brandweer Twente. Mede door het KVO heeft de brandweer inzicht op brandveiligheid op industrieterreinen en winkelgebieden.

Brandweer en ondernemers overleggen regelmatig en bespreken ervaringen. Daarnaast oefenen ze samen, schouwen ze bedrijventerreinen en geeft de brandweer voorlichting. Al deze gezamenlijke inspanningen moeten leiden tot een betere brandveiligheid van bedrijventerreinen/winkelgebieden en het vergroten van het zelfbewustzijn van ondernemers.

BHV: oefenen met de brandweer
Wilt u uw BHV-organisatie een keer beoefenen dan kan dat. U kunt contact opnemen met Jan Sander van de Brandweer Twente: [email protected].
In overleg kan dit ook met medewerking van de plaatselijke brandweer.

Er wordt kennis met elkaar gemaakt en realistisch geoefend. Mocht er onverhoopt een keer iets mis gaan, dan is de brandweer op de hoogte van de werkzaamheden en indeling van het gebouw. Beide organisaties weten elkaar te vinden, zodat een snelle slagvaardige inzet gerealiseerd kan worden.