Op dinsdag 2 juli hebben de leden van de Werkgeverskring Enter een bezoek gebracht aan  Emsflower GmbH in Duitsland. Bij Emsflower hebben de leden een uniek kijkje achter de schermen gekregen van Europa’s grootste perk- en potplantenkwekerij. Meer dan 300 miljoen planten verlaten per jaar de kassen van Emsflower. De aanwezige ondernemers hebben zich laten verbazen en inspireren over de automatisering in de tuinbouwbranche.

Het bedrijf werd in 1954 opgericht door Jan Kuipers in Nederland en overgenomen door zijn zoon Bennie Kuipers. Het terrein van Emsflower is in totaal 78 hectare groot en er werken 220 mensen. Op de Emsbüren-locatie in Emsland is de laatste jaren volop geïnvesteerd in de automatisering en uitbreiding van kassen. Sinds 2010 is het gebaseerd op eco-energie. Het project “Emsflower BioPower” is gebouwd.

Na afloop van dit bedrijfsbezoek vond de jaarlijkse ledenvergadering van de Werkgeverskring Enter plaats in Gasterij het Middenplein. Aansluitend was er een diner voor alle aanwezigen.